Bosrijke rust in Ardennen

Het paasweekend voor de verandering buiten de stadsdrukte doorbrengen leek mijn vrouw en ik een interessant idee. En onze twee dochters van 13 en 11 zagen het gelukkig ook wel zitten, dan wel onder de nadrukkelijke voorwaarde dat ze hun smartphones en andere elektronica mochten meenemen. Geen bezwaar.

Ardennen is nog altijd de meest logische keuze voor enkele rustige dagen. Deze keer besloten we niet op recensies van vrienden af te gaan, maar online een geschikte chalet te vinden. Googelen dus. De woorden ‘chalet’ en ‘Ardennen’ alleen bleken al gauw niet voldoende te zijn om een gerichte keuze te maken. Ook na toevoeging van ‘rust’ was het aanbod nog te divers. Toen kwam de verlossende vraag van onze jongste die wou weten als er ook veel bos in de buurt zal zijn, want dat had ze nog niet eerder beleefd. Ons vierde zoekwoord werd ‘bosrijke omgeving’, waarmee we op het net gelukkig door de bomen het bos weer konden zien. We besloten om uit de eerste 10 Google opties een definitieve keuze te maken. Na wat wikken en wegen werd het chalet Dennerust in het plaatsje Barvaux in het hartje van de Ardennen. De grootte, de indeling en de prijs van de woning hadden de doorslag gebracht.

Van stille donderdag, 10 april, tot 2e Paasdag, maandag 14 april hebben we de luxe chalet afgehuurd voor ongeveer € 200,- per overnachting (vier in totaal). Achteraf bekeken een prima keus. Belangrijk voor ons was dat in de werkelijkheid alles er precies hetzelfde uitzag als op de foto’s van de website. Zelfs de kandelaars in de ruime woonruimte stonden er netjes afgestoft bij. Naast de woonruimte bestond het chalet uit twee slaapkamers, een open moderne keuken en een zeer nette wc en doucheruimte. Ook het beloofde bos was in volle glorie aanwezig achter de chalet, en gaf ons een fantastisch en rustgevend overzicht vanuit het buitenterras. Dankzij het mooie weer hebben we ook een aantal frisse boswandelingen kunnen maken. Daarnaast brachten twee buurtuitstapjes ons naar Le Labyrinthe, een kunstmatig doolhof, en Parc A Gibier, een wildpark in La Roche met oude boerderijen en loswandelende dieren. Op die momenten doet het je goed dat de kinderen voor even hun smartphones vergeten.

Chalet Dennerust heeft voor ons de naam eer aangedaan. Vier ontspannen dagen zonder razende auto’s en grasmaaiende buren. Ontbijt op het terras met het liefdevol getjilp van vogels en het geritsel van een langs wippende eekhoorn. In de avonduren met het gezin naar de TV of een goede DVD kijken terwijl het houtvuur knettert, en gedurende de nacht met de elektronische verwarming aan genietend van de stilte inslapen. Het paasweekend had voor mij best langer mogen duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>